Hvem er jeg?

Hvad er han så for en fyr, ham der Daniel, der gerne vil være din nye praktikant?

For det første er han journaliststuderende på Syddansk Universitet. Han ser Deadline, når de fleste af hans jævnaldrende ser Paradise Hotel, og det første han gør, når han tænder computeren om morgenen, er at turnere rundt på tre-fire forskellige nyhedssites.

Hvem er jeg som journalist?

Det er især den konstante strøm af nyheder, der får mit hjerte til at slå, men jeg har også varme følelser for andre journalistiske genrer som den dybe baggrundsartikel eller den medrivende feature. Lige nu er min favoritplatform det skrevne ord, men jeg synes også, at der ligger nogle spændende muligheder i andre medietyper. Specielt webmediet er en helt ny sandkasse, som vi journalister kan lege i.

Hvem er jeg på en arbejdsplads?

Hvis ministrene på Christiansborg bytter taburetter, eller Obama besøger København, betyder det overarbejde for journalister – og hold op, hvor må det være fedt. Jeg bliver gerne på redaktionen et par timer ekstra, hvis noget stort er under opsejling, eller hvis historien til i morgen lige mangler en kilde mere for at blive rigtigt god.

Praktikant for at lære

Nu har jeg gået på universitetet i to år for at lære at blive journalist – men jeg ved godt, at når det kommer til stykket, så ved jeg ikke særligt meget om faget alligevel. Ikke endnu i hvert fald. Jeg vil bruge min praktiktid på at dygtiggøre mig og på at lære, hvordan man arbejder i mediebranchen. Derfor er det også vigtigt for mig, at mit praktiksted tager den opgave alvorligt og hjælper mig til at blive den bedste journalist, jeg kan blive.

Jeg glæder mig til at komme i praktik og prøve, hvordan det er at være i faget for alvor. Hvis du giver mig chancen og ansætter mig som praktikant, så stiller jeg op med et smil på læben, energi og masser af lyst til at gå i gang med arbejdet.

Reklamer